Рубрики
Технологии и деньги мировая экономика

Валюта (Bitcoin), который двигает мир

Значение подъемы Bitcoin постепенно поднялись более чем на 1000% за прошедший год. Теперь, когда экономика Bitcoin стоит более одного миллиарда долларов

במשך שנים, ביטקוין משגע את העולם. איך הפך רעיון שרץ בפורומים של תלמידי כלכלה ומהנדסי תוכנה לכסף וירטואלי ששווה למעלה ממיליארד דולר ומדאיג משפטנים, כלכלנים וראשי מדינות מסביב לעולם? ומה זה בכלל ביטקוין או כסף וירטואלי? פעם אחת ולתמיד, «Калькалист» Организует весело на самом деле.

Bitcoin Что это?

Bitcoin (Bitcoin, или BTC для краткости) является цифровой виртуальной валютой управляется системой на основе открытого исходного кода. Короче говоря, это деньги за это не отвечает какой-либо стране, компании, банка или организации.

Цифровая валюта? А если я хочу, чтобы тратить деньги?

Bitcoin это виртуальная валюта, и существует только в виде цифровых книг. Каждая монета на самом деле очень длинный номер и зашифрованы, который идентифицирует валюту пользователя и его владелец. Нет наличных — אם כי יש חברות שעובדות על פתרונות כגון כרטיסי אשראי, ארנקים פיזיים ואפילו מטבעות ושטרות שבהן יהיו שבבים שיחזיקו את המטבע הדיגיטלי. גם במקרים האלו, אבל, לא מדובר בכסף מזומן — Но только физический объект, который содержит чип, который сэкономленные деньги.

Так где хранятся мои деньги?

Названный цифровые файлы «Bitcoin бумажники»Содержащие последовательности чисел на самом деле представляют собой мультивалютный Bitcoin.

Какова реальная стоимость Bitcoin?

אין למטבע שווי אמיתי, כמטבע דיגיטלי. אבל נכון לרגע זה, הוא נסחר לפי שווי של יותר מ-130 דולר אמריקאי למטבע ביטקוין. כלומר, מטבע ביטקוין בודד שווה מאות שקלים. סך המטבעות הנמצאים כיום בשימוש מוערך ביותר ממיליארד דולר.

Что мешает людям фальшивомонетчиков?

כל מטבע הוא מספר מוצפן ברמה גבוהה במיוחד, גבוהה יותר מרוב מערכות הבנקים, הפיננסיים וכרטיסי האשראי המתקדמות והמאובטחות ביותר. נכון לרגע זה, זה כמעט בלתי אפשרי לזייף ביטקוין.

ומה מגבה את הכסף הזה? על פי מה אומרים שהוא בכלל שווה משהו?

בעוד שלכאורה כל מטבע בעולם מגובה היום על ידי בנק ממשלתי, אדמות המדינה או אפילו זהב, בפועל, כסף שווה מה שבני אדם מחליטים שהוא שווה. מאחורי ביטקוין אין שום גיבוי — Но на самом деле, хотя на самом деле не мировая валюта поддерживается соответствие с истинным значением и количеством денег, которые там.

Что вы можете делать с ним?

מה שעושים עם כל מטבע – לקנות מוצרים. מכיוון שלא מדובר במטבע לאומי, אין מדינה, שוק או מקום מסוים שאפשר לדעת שמקבל ביטקוין, אבל יש בתי עסק שכבר החליטו לאמץ את המטבע. נכון לעכשיו, יש מספר לא גדול של כמה אלפי חנויות, בתי מלון, אנשים פרטיים ונותני שירותים שמקבלים ביטקוין כאמצעי תשלום. אחד מהם הוא אתר אחסון הקבצים מגה. השאיפה היא היא להגיע למספר מכריע של עסקים שיקבלו את המטבע באופן שיאפשר לו להיות אמצעי תשלום נפוץ ומקובל.

Как дело сделано? Где зарегистрирована?

Поскольку это является анонимным в случае сделки не зарегистрирована информации о пользователях, но только содержание сделки — Другими словами, монеты менялся с одного счета на другой. Нет банк или частный сервер, на котором все операции регистрируются — Вместо этого, информация распространяется через одноранговые к- — כלומר, כל משתמשי ביטקוין הם אלו ששומרים את כל המידע על כל העסקאות שמתבצעות בכל רשת ביטקוין, מה שאומר שכל עוד יש אנשים שסוחרים במטבע, לא ניתן לעצור את הסחר. זוהי כלכלה המקיימת את עצמה.

Где христиане валюта Bitcoin? Кто печатает их?

деньги «по традиции» Такие, как вес или долларов, как правило, под контролем центрального банка ставит или берет деньги из оборота в соответствии с потребностями рынка. Bitcoin не имеет центрального банка, и ввод новых монет в обращение через «добыча», Работа компьютера осуществляется через сложные уравнения разрешимы, наконец, создать уникальный и зашифрованный код любого рода.

В конце концов, любой компьютер может «ампутировать» מטבעות חדשים. עם זאת, מכיוון שמדובר בפעולה שיכולה לארוך זמן רב עם כוח החישוב של מחשב אישי, ניתן להצטרף לקבוצת כרייה שמאגדת כוח מחשוב של מספר משתמשים ומחלקת ביניהם את התוצר.

Это вовсе не означает, что может быть Bitcoin валюта инфляция, как вычислительная мощность компьютеров растет?

Протокол Mining разработан таким образом, что в течение долгого времени, есть меньше и меньше доступных валют знакомства — ואין ממש קשר ישיר לכוח העיבוד הזמין. ב-2008 עד 2012, נכרו 10.5 מיליון מטבעות. בארבע השנים הבאות יהיה ניתן לכרות רק 5.25 מיליון מטבעות ביטקויון חדשים, וכמות המטבעות במחזור לא תוכל לחרוג לעולם מעבר ל-21 מיליון.

Как я могу получить Bitcoins?

Есть несколько способов. за»Мэри, наиболее распространенным способом с точки зрения потребителей, чтобы обменять деньги «нормаль», למשל דולרים אמריקאיים או שקלים, תמורת ביטקוין באתרי בורסה דיגיטלית – בדומה להחלפת שקלים בדולרים בחנויות סחר חליפין או בבנק. בדיוק כמו בסחר חליפין של מטבעות זרים, לביטקוין יש שער חליפין עם כל המטבעות המובילים בעולם שעולה או יורד בהתאם לביקוש אליו.

בנוסף, אם אתם סוחרים, ניתן לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום. לדוגמה, לאחרונה משפחה מכרה את מכונית הפורשה שלה תמורת 300 ביטקוין, סכום שווה ערך ל-39 אלף דולר.

למה צריך בכלל מטבע כזה?

למטבע גלובלי, אנונימי ו-וירטואלי בעל תפוצה גבוהה יש יתרונות רבים. ניתן להעביר אותו מחשבון לחשבון בלחיצת כפתור, ללא עמלות או סחר חליפין. הוא גם עמיד לכאורה במשברים כלכליים של מדינה זו או אחרת, כמו במקרה של המשבר הכלכלי בקפריסין. הוא גם אנונימי לחלוטין, ומאפשר לאנשים לפעול ללא פיקוח ממשלתי ולרכוש מוצרים ושירותים בצורה אנונימית — Например, пожертвовать средства на WikiLeaks, несмотря на финансовую осаду на сайте.

Однако, чтобы пользоваться этими преимуществами в полной мере в той валюте, должна быть наиболее широко используется. В настоящее время это видение далеко вперед.

Bitcoin это законно?

שאלה טובה. יש מדינות רבות שאוסרות על יצירת מטבע מתחרה למטבע המקומי, ובאופן תיאורטי גם ארצות הברית. נכון לעכשיו, הסוגיה עדיין לא הועמדה למבחן משמעותי באף מדינה כלשהי. פרשנים רבים טוענים כי מכיוון שלא מדובר במטבע אמיתי, אין דבר לא-חוקי בביטקוין והוא בעצם סחורה לכל דבר: אולם יש חולקים על עמדה זו. ככל שהפופולריות של ביטקוין גדלה, כך סביר להניח שמדינות שונות ינסו למנוע את השימוש בו — В конце концов, это соревнование, которое ставит под угрозу статус Hmonofilisti своей валюты.

Какие опасности в покупке монет Bitcoin?

בימים האחרונים רושם ערכו של הביטקוין זינוק משמעותי, מה שיכול להוביל להנחה כי מדובר בהשקעה טובה. עם זאת, רכישת מספר רב של ביטקוינים אינה מהלך של מה בכך וכרוכה בסיכונים ניכרים. ראשית, העלייה הנוכחית יכולה להתברר כבועה וערך המטבעות עלול לצנוח באותה מהירות שבה עלה ולהוביל להפסד כספי ניכר, ראו ערך מקרה «тюльпаномания» Известный в 17-м веке.

מגזין פורבס הצביע על כמה סיכונים נוספים: אין לצרכן את אותן ההגנות שיש לו במקרה של השקעה במוצרים פיננסיים מסורתיים. במדינות רבות יש חוקים המגבילים הפסדים במקרה שבנק פושט רגל. בנוסף, האנונימיות של המטבע הפכה אותו לפופולרי בקרב גורמים מפוקפקים, ואם רשויות אכיפת החוק יעריכו כי הוא משמש להלבנת הון הן יכולות לצאת לפעילות נרחבת נגד ביטקוין שתוביל לצניחה בערכו וזמינותו.

בנוסף, הפרוטוקול של ביטקוין מגביל, מסיבות טכניות, את מספר העסקאות שניתן לבצע בו בתקופת זמן מסוימת, דבר שיכול למנוע את צמיחתו; והעדר מספיק שימושים מסחריים במטבע הופך אותו, לפחות כרגע, ללא שמיש.

מי המציא את ביטקוין?

רשמית, המצאת המטבע מיוחסת למתכנת יפני בשם סאטושי נאקאמוטו. בפועל, מדובר בשם עט שמאחוריו מסתתרת מפתח או מפתחים אנונימיים. באוגוסט 2008, המגזינים ניו-יורקר ופאסט קומפני זיהו שלושה מהנדסים – ניל קינג, ולדימיר אוקסמן וצ’רלס בריי – כמפתחים המקוריים ביטקוין, על סמך בקשת פטנט שהגישו ואשר כללה טכנולוגיות הצפנה דומות לאלו של ביטקוין וביטויים דומים לאלו שהופיעו במסמך שהציג את המטבע. השלושה הכחישו נחרצות. באפריל 2011, האדם העומד מאחוריה הכינוי «סאטושי נאקאמוטו» כבר אינו מעורב יותר בפיתוח המטבע.

Калькалист